Ilmainen hormitarkastus

Tilaa hormitarkastus

Suomen Hormimiesten suorittama ilmainen hormitarkastus kertoo luotettavasti savupiipun, hormin ja tulijsijan kunnon.

Onko talosi rakennettu 1970-luvulla tai aiemmin? Tämän ikäisissä taloissa savupiiput ovat pikkuhiljaa alkaneet rapautua. Hormi on hyvä korjata ennen kuin välikivet ovat kokonaan irronneet. Hormin kunto ei ole kuitenkaan aina riippuvainen talon rakennusvuodesta.

Paloturvallisuuden takaamiseksi hormin kunto tulee tarkistaa säännöllisesti, muutoinkin kuin nuohouksen yhteydessä. Nuohooja tarkistaa aina hormin päiden kunnon, mutta hormin kokonaisvaltaisen kunnon selvittämiseksi tarvitaan hormitarkastus.

Hormit kuntoon ensi lämmitys­kaudeksi

Luotettava ja 100% suomalainen laatutyö. Varaa ilmainen tarkastus nyt!

Tilaa ilmainen hormi­tarkastus!

Onko talosi savuhormit tarkastettu vain nuohouksen yhteydessä? Ilmaisessa hormitarkastuksessa saat kattavan ja puolueettoman selvityksen hormisi todellisesta kunnosta. 

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ilmainen tarkastus

Suomen Hormimiesten suorittama ilmainen hormitarkastus kertoo luotettavasti savupiipun, hormin ja tulisijan kunnon.

Onko talosi rakennettu 1970-luvulla tai aiemmin? Tämän ikäisissä taloissa savupiiput ovat pikkuhiljaa alkaneet rapautua. Hormi on hyvä korjata ennen kuin välikivet ovat kokonaan irronneet. Hormin kunto ei ole kuitenkaan aina riippuvainen talon rakennusvuodesta.

Paloturvallisuuden takaamiseksi hormin kunto tulee tarkistaa säännöllisesti, muutoinkin kuin nuohouksen yhteydessä. Nuohooja tarkistaa aina hormin päiden kunnon, mutta hormin kokonaisvaltaisen kunnon selvittämiseksi tarvitaan hormitarkastus.


Toteutamme hormin massaukset Pirkanmaalla, Hämeessä, Etelä-Suomessa, Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjanmaalla. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suomen Hormimiehet
info@hormimiehet.fi
Puh. 050 588 1600

Ilmainen tarkastus, joka ei aiheuttanut toimenpiteitä

"Hei hormimies Pekka Vanhanen! Et voi uskoa miten onnellinen vaimoni on, kun hoksasit ettei
tämä meidän pelti ole ollut vielä koskaan perillä saakka eli kiinni. Tänään tuli 2 viikkoa siitä kun kävit ja siitä lähtien ilma on ollut matalapaineellakin raikas. Vaimo haki vielä sitä neuvomaasi palonkestävää narua, jolla sitten tilkittiin tuhkaluukun alareuna. Kiitos tuhannesti käynnistäsi. Olet paras kävijä sitten muuttomme noin 24 vuotta sitten. Valitettavasti nuohoojatkaan eivät ole tuota keksineet. Kaikkea hyvää yrityksellesi ja sinulle perheineen!”

– H&H Elonheimo, Jyväskylä

Hormin pinnoitus – Jyväskylä

Vanha iso omakotitalo, jossa korjattiin massaamalla olohuoneen tulisijan hormi. Lisäksi meni vedonparantaja.

”Hormimies tutki ensin huolellisesti kaikki hormit ja ne kuvattiin. Tehtiin savupanostesti ja hormit olivat mutkaisia. Tutkimuksen jälkeen sain kirjallisen tarjouksen. Tarpeellisia hormeja sovittiin korjattavaksi. Korjauspäivä sujui erinomaisesti. Erittäin asiantunteva ja ystävällinen vaikutelma jäi hormimiehestä. Suosittelen Hormimiehiä.”

– Andersen, Jyväskylä

Saunan- ja pönttöuunin hormien korjaus

Saunan hormin massaus sekä omakotitalon pönttöuunin horminmassaus.

”Olin ensin hyvin epäileväinen kun massauksesta kerrottiin, miten lie pinnoitteet pysyvät?
Mutta saunan hormista tuli savunhajua pukuhuoneeseen niin, jotainhan sille oli tehtävä. Ajattelin ottaa riskin. Hormimies tuli sovittuna ajankohtana ja korjaus sujui hienosti. Hormimies oli kätsä jätkä, juoksi ku kärppä katolla ja helkatin mukavakin hän oli. Horminkorjaus onnistui niin hyvin, jotta päätin teettää pönttöuuninkin hormin korjauksen. Hormin veto parani.  Samaa kaveria suosittelin vielä naapuireillekin ja kävi heillekin korjaamassa.”

– Lakonen, Saarijärvi

Öljykattilan putkitus – kondenssion poisto

Yläkerran lastenhuoneesta tuli kondensiovesi tiilipiipun läpi. Hormi oli aivan kellertävä huoneenpuolelta. ¾ osan kiven hormi, jossa mutka 2 metriä ylhäältä. Hormi putkitettiin kokomatkalta ja asennettin kondenssionpoisto.

”Hormimies oli erittäin asiantunteva ja osasi heti kertoa syyn mikä on ongelmana ja hintakin oli oikeanlainen.  Toinen firma antoi ylihintaisen tarjouksen, joten valitsimme Hormimiehet. Putkitus sujui oikein hienosti ja hän siivosi ja korjasi piikkauksen ja putkituksen jäljet. Putkitus vietiin piipunhatun läpi. Kaikki toimi hienosti. Suosittelen lämpimästi Hormimiehiä.”

– Northolm, Närpiö

Hormitarkastus on aiheellinen, jos:

 • tarkastusta ei ole aikaisemmin tehty.
 • savupiippu on yli 40 vuotta vanha.
 • edellisestä tarkastuksesta on kulunut useampi vuosi.
 • piippu on ollut pitkään käyttämättä.
 • savupiipun kunto epäilyttää.
 • huoneilmaan tulee savun hajua.
 • lämmittämisessä tai ilmanlaadussa on havaittu ongelmia.
 • tulisijaan tai kattilaan on tehty muutoksia.
 • on epäilys siitä, ettei hormi toimi oikein (esim. huono veto, halkeamat…).
 • nuohooja on kehottanut korjaamaan hormin.

Hormitarkastus kestää keskimäärin
noin 30 - 60 minuuttia.

Linnunpesä hormissa | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Pirkanmaa, Häme, Etelä-Suomi

Hormitarkastuksen hyödyt:

 1. Hormisaneerauksen asiantuntija tutkii kotisi savupiipun kunnon rehellisesti ja yksityiskohtaisesti.
 2. Hormin tarkastus tehdään rakenteita rikkomatta. Käytämme tarkastuksessa apuvälineinä mm. savutestejä ja kuvausta.
 3. Saat puolueettoman tiedon hormisi todellisesta kunnosta.
 4. Saat opastusta ja neuvoja ongelmien ratkaisemiseksi.
 5. Mikäli hormit vaativat korjausta hormisaneerauksen, asiantuntijamme tekee huolto- ja korjaussuunnitelman. Hän keskustelee kanssasi toimenpiteistä sekä kertoo eri tavoista toteuttaa hormin korjaus (pinnoitus, putkitus, purku, muuraus).
 6. Hormisaneerauksen asiantuntija laskee sinulle kirjallisen tarjouksen ja erittelee KOTITALOUSVÄHENNYKSEN osuuden. Tarjous tehdään vain siinä tapauksessa, että hormi todella kaipaa korjausta.
 7. Hormin tarkastuksen yhteydessä tarkastamme halutessanne myös tulipesät veloituksetta.
 8. Ilmainen hormitarkastus ei velvoita sinua mihinkään!

Varmista kotisi paloturvallisuus ja ennakoi riskit!

Hormin ja tulisijojen kuntotarkastus vähentää tulipalon riskiä. Tulipalo alkaa yhä useammin tulisijasta tai savupiipusta. Ei pelkästään varomattomasta tulisijan käytöstä. Kun riskit havaitaan, voidaan niihin puuttua ja tehdä tarvittavat korjaustoimenpiteet ajoissa.

Vaikka hormi nuohotaan säännöllisesti, sen pinta rapautuu ajan saatossa. Rapautunut pinta kerää nokea ja lisää nokipalon riskiä. Nokipalo nostaa kuumuuden erittäin korkeaksi. Hormi saattaa haljeta ja tulipalo levitä muihin rakenteisiin.

Myös huonokuntoisesta hormista irronnut laasti ja tiilet aiheuttavat tukkeumia. Tukkeumat aiheuttavat lämpökertymiä, jotka vahingoittavat savupiippua ja lisäävät tulipaloriskiä.
Vanha, vaurioitunut hormi voi aiheuttaa savuvahinkoja ja päästää huoneilmaan häkää.

Hormin kuntoa ei voi yleensä arvioida päältä päin. Tilaa asiantuntijan suorittama hormitarkastus
vaivattomasti viereisellä yhteydenottolomakkeella.

Toimialueemme on Pirkanmaa ja Keski-Suomi.