Hormisaneeraus

Hormitarkastus

Hormisaneerauk­sen ammattilainen

Hormisaneeraus ja hormin massaus on erikoisalaamme ja olemmekin tässä alamme huippuja. Hormisaneeraukset käsittävät hormin massauksen, hormin putkitukset ja tulipesien korjaukset. Hormin massauksella on monta muutakin nimeä kuten: hormin pinnoitus, hormin liukuvalu tai hormin sisäpuolinen slammaus. Rakkaalla lapsella on monta nimeä – kaikki kuitenkin tarkoittavat samaa asiaa. Kyseessä on savuhormin korjausmenetelmä, jossa vuosien saatossa kulunut hormi pinnoitetaan tarkoitukseen soveltuvalla erikoislaastilla.  

Hormisaneeraus ei ole mikään pieni projekti. Jokainen hormi/piippu on arvioitava erikseen. Jokainen kiinteistö on aina oma kokonaisuutensa ja meiltä asiakas saa tarkan ja yksityiskohtaisen hinnan vaikka hormikohtaisesti. Kaikki tekemämme työt ovat kotitalousvähennyskelpoista.

Suomen Hormimiehet on suomalainen, luotettava perheyritys. Suunnittelemme, teemme kaikenlaiset savupiippujen ja hormien korjaukset Etelä- ja Keski-Suomen, Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Savon alueella.  Ota yhteyttä joko soittamalla 050 588 1600, sähköpostitse info@hormimiehet.fi tai tee tarjouspyyntö.

Mikä on oikea tapa korjata meidän talomme hormi?

Hormisaneerausmenetelmää valittaessa tutkitaan ensin hormin/hormien kunto huolellisesti ja kartoitetaan tulisijojen käyttötarkoitukset. Alla pääpirteittäin kuvattuna mikä korjaustapa soveltuu parhaiten millekin hormille.

Hormin massaus, putkitus vai savupiipun korjausmuuraus?

Massattu hormi | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Pirkanmaa, Häme, Etelä-Suomi

Hormin massaus
Takuu 10 vuotta

  • Puutulisijat (takka, leivinuuni, saunankiuas, hella) » Hormin massaus
  • Puukattilat » Hormin massaus
  • Kaksoiskattilat » Korjausmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti
Öljykattila / Suomen Hormimiehet

Hormin putkitus
Takuu 10 vuotta

  • Kondensoivat tulisijat (öljykattilat, pellettikattilat ja hakekattilat) » Hormin putkitus
  • Kaasupolttimet » Hormin putkitus
  • Kaksoiskattilat » Korjausmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti
Savupiipun muuraus | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Pirkanmaa, Häme, Etelä-Suomi

Savupiipun korjausmuuraus

Savupiipun korjausmuuraus valitaan silloin kun savupiippu on liian huonokuntoinen eikä kestä hormin massausta tai hormin putkitusta. Joissakin tapauksissa selvitään pelkällä savupiipun yläpään korjausmuurauksella sekä hormin massauksella tai hormin putkittamisella.  Savupiipun  korjausmuuraus tapahtuu yleensä niin että kylmän yläosan vauriot korjataan purkamalla vaurioituneet osat pois ja muuraamalla yläosa uusiksi. Ullakkotiloissa savupiipun pinnan tulee olla joko slammattu tai rapattu. Lisäksi piippujen ulkoiset osat suositellaan pellitettäväksi ja varustettavaksi piipunhatulla.

Hormin rapautuminen

eli milloin hormisaneeraus on ajankohtainen?

Hormin massaus | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Keski-Suomi, Savo, Pohjanmaa

Hormia rasittaa aika, vesi, suuret lämpötila vaihtelut ja  savukaasuyhdisteet. Tiilihormin rapautuminen alkaa tiilen saumoista (kuva).  Muurauslaasti muuttaa ajansaatossa koostumustaan ja tippuu murusina/palasina hormin pohjalle. Tiilien väliin rupeaa muodostumaan tyhjää tilaa/reikkiä, joka heikentää piipun rakennetta. Myös kyseiset tiillien vajaat saumat ovat otollisia keräämään nokea ja pikeä. Hormissa oleva noki ja piki liisäävät olennaisesti nokipalon riskiä. Yleensä tiilet ovat säilyneet hyvinä, mutta joukossa voi olla huonolaatuisia tiiliä joista lohkeaa palasia (ks. kuva).

Lue lisää vinkkejä sille, milloin hormin korjauttamista on hyvä harkita.

Nokipalo

Nokipalossa savuhormiin jäänyt piki, karsta/palamaton hiili syttyy palamaan. Nokipalossa lämpötila nousee nopeasti korkealle yli tuhanteen asteeseen.  Nopea lämpeneminen rikkoo piipun rakenteen. Nokipalon jälkeen savupiippu on syytä tarkastaa hyvin huolellisesti ennen uutta lämmitystä. Nokipaloja syttyy vuosittain satoja nuohouksesta huolimatta. Katso blogi kirjoitus.

Hormit kuntoon ensi lämmitys­kaudeksi

Luotettava ja 100% suomalainen laatutyö. Varaa ilmainen tarkastus nyt!

Ilmainen tarkastus, joka ei aiheuttanut toimenpiteitä

"Hei hormimies Pekka Vanhanen! Et voi uskoa miten onnellinen vaimoni on, kun hoksasit ettei
tämä meidän pelti ole ollut vielä koskaan perillä saakka eli kiinni. Tänään tuli 2 viikkoa siitä kun kävit ja siitä lähtien ilma on ollut matalapaineellakin raikas. Vaimo haki vielä sitä neuvomaasi palonkestävää narua, jolla sitten tilkittiin tuhkaluukun alareuna. Kiitos tuhannesti käynnistäsi. Olet paras kävijä sitten muuttomme noin 24 vuotta sitten. Valitettavasti nuohoojatkaan eivät ole tuota keksineet. Kaikkea hyvää yrityksellesi ja sinulle perheineen!”

– H&H Elonheimo, Jyväskylä

Hormin pinnoitus – Jyväskylä

Vanha iso omakotitalo, jossa korjattiin massaamalla olohuoneen tulisijan hormi. Lisäksi meni vedonparantaja.

”Hormimies tutki ensin huolellisesti kaikki hormit ja ne kuvattiin. Tehtiin savupanostesti ja hormit olivat mutkaisia. Tutkimuksen jälkeen sain kirjallisen tarjouksen. Tarpeellisia hormeja sovittiin korjattavaksi. Korjauspäivä sujui erinomaisesti. Erittäin asiantunteva ja ystävällinen vaikutelma jäi hormimiehestä. Suosittelen Hormimiehiä.”

– Andersen, Jyväskylä

Saunan- ja pönttöuunin hormien korjaus

Saunan hormin massaus sekä omakotitalon pönttöuunin horminmassaus.

”Olin ensin hyvin epäileväinen kun massauksesta kerrottiin, miten lie pinnoitteet pysyvät?
Mutta saunan hormista tuli savunhajua pukuhuoneeseen niin, jotainhan sille oli tehtävä. Ajattelin ottaa riskin. Hormimies tuli sovittuna ajankohtana ja korjaus sujui hienosti. Hormimies oli kätsä jätkä, juoksi ku kärppä katolla ja helkatin mukavakin hän oli. Horminkorjaus onnistui niin hyvin, jotta päätin teettää pönttöuuninkin hormin korjauksen. Hormin veto parani.  Samaa kaveria suosittelin vielä naapuireillekin ja kävi heillekin korjaamassa.”

– Lakonen, Saarijärvi

Öljykattilan putkitus – kondenssion poisto

Yläkerran lastenhuoneesta tuli kondensiovesi tiilipiipun läpi. Hormi oli aivan kellertävä huoneenpuolelta. ¾ osan kiven hormi, jossa mutka 2 metriä ylhäältä. Hormi putkitettiin kokomatkalta ja asennettin kondenssionpoisto.

”Hormimies oli erittäin asiantunteva ja osasi heti kertoa syyn mikä on ongelmana ja hintakin oli oikeanlainen.  Toinen firma antoi ylihintaisen tarjouksen, joten valitsimme Hormimiehet. Putkitus sujui oikein hienosti ja hän siivosi ja korjasi piikkauksen ja putkituksen jäljet. Putkitus vietiin piipunhatun läpi. Kaikki toimi hienosti. Suosittelen lämpimästi Hormimiehiä.”

– Northolm, Närpiö

Tilaa ilmainen hormi­tarkastus!

Onko talosi savuhormit tarkastettu vain nuohouksen yhteydessä? Ilmaisessa hormitarkastuksessa saat kattavan ja puolueettoman selvityksen hormisi todellisesta kunnosta. 

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ilmainen tarkastus

Suomen Hormimiesten suorittama ilmainen hormitarkastus kertoo luotettavasti savupiipun, hormin ja tulisijan kunnon.

Onko talosi rakennettu 1970-luvulla tai aiemmin? Tämän ikäisissä taloissa savupiiput ovat pikkuhiljaa alkaneet rapautua. Hormi on hyvä korjata ennen kuin välikivet ovat kokonaan irronneet. Hormin kunto ei ole kuitenkaan aina riippuvainen talon rakennusvuodesta.

Paloturvallisuuden takaamiseksi hormin kunto tulee tarkistaa säännöllisesti, muutoinkin kuin nuohouksen yhteydessä. Nuohooja tarkistaa aina hormin päiden kunnon, mutta hormin kokonaisvaltaisen kunnon selvittämiseksi tarvitaan hormitarkastus.


Toteutamme hormin massaukset Pirkanmaalla, Hämeessä, Etelä-Suomessa, Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjanmaalla. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suomen Hormimiehet
info@hormimiehet.fi
Puh. 050 588 1600