Savupiipun hormin putkitus

Hormin putkitus | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Keski-Suomi, Savo, Pohjanmaa

Hormin putkitus

Hormin putkitus öljykattilat ja muut kondensoivat tulisijat — takuu 10 vuotta!

Hormin putkitus on mainio korjausmenetelmä kondensoivien tulisijojen hormeille. Hormin putkituksia tehdään eniten kohteissa, joissa on mm. öljykattila, uusi pellettikattila tai hakekattila. Hormin putkituksen yhteydessä yleensä laitamme myös kondensiokeräimen (kuva), jolla saadaan hallitusti kondensiovesi talteen, eikä se pääse valumaan talon rakenteisiin. Puutulisijan hormit kunnostetaan yleensä massaamalla, paitsi silloin kun hormin koko on liian suuri. Tällöin hormi putkitetaan pienemmäksi.

Savupiipun korjaus putkittamalla on luotettava ratkaisu, joka kestää vuosikymmeniä

Hormit kuntoon ensi lämmitys­kaudeksi

Luotettava ja 100% suomalainen laatutyö. Varaa ilmainen tarkastus nyt!

Savupiipun kunnostus putkittamalla

Asianmukaisesti tehty hormin putkitus ja laadukkaat materiaalit lisäävät paloturvallisuutta ja tuovat kustannussäästöjä. Soita 050 588 1600 ja kysy lisää tai pyydä meiltä ilmainen kuntotarkastus hormillesi!

Kondensoiva eli ”hikoileva” hormi tulee putkittaa.

Polttoöljyssä oleva rikki, palokaasut sekä savusta tiivistynyt vesi syövyttävät muurausta. Toistuva altistuminen kostumiselle yhdessä pakkasen kanssa rapauttaa hormia voimakkaasti ja aiheuttaa monenlaisia vesivahinkoja. Kondensoiva hormi saattaa näkyä sisätiloihin kosteuslaikkuina tai nokivesivalumina.

Hormin putkituksessa savupiippu korjataan asentamalla hormin sisään uusi haponkestävä CE-merkitty sisäputki. Sisäputki kestää happoa ja kondensiota – ja suojaa hormia syöpymiseltä sekä kondensoitumiselta. Ennen putkitusta tarkastamme huolellisesti savupiipun kunnon ja tiiveyden. Valitsemme aina kohteeseen sopivimman korjausmenetelmän.

Hormin putkitus | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Keski-Suomi, Savo, Pohjanmaa

Ilmainen tarkastus

Onko savupiippusi rakennettu 1970-luvulla tai aiemmin. Tilaa ilmainen tiiveystarkastus, saat puolueettoman kartoituksen hormien ja tulisijojen kunnosta. Teemme tarkastuksen savutestillä, kuvaamalla yms.

Hormin putkituksen hyödyt

MIKSI KONDENSOIVA HORMI TULEE PUTKITTAA?

1. Sisäpiippu suojaa hormia kattilan palokaasujen aiheuttamilta vaurioilta

Kondensoivissa tulisijoissa palamisen yhteydessä vapautuu palokaasuja, jotka syövyttävät tiilipiipun saumoja ja pintaa. Rikki, kosteus ja muut yhdisteet imeytyvät suoraan hormin sisäpintaan aiheuttaen rapautumista ja vesivahinkoja. Kondensoivissa tulisjoissa putkituksessa asennettava sisäpiippu ehkäisee mahdollisten vaurioiden syntyä; kondenssivesi ohjataan hallitusti pois piipun rakenteista.

2. Putkitus on oiva valinta kun hormikokoa halutaan pienentää

Putkitus on edullinen ja hyvä vaihtoehto pienentää hormin kokoa tulisijalle sopivaksi.

3. Haponkestävät ja laadukkaat materiaalit takaavat kestävyyden

Käyttämämme sisäpiiput valmistetaan haponkestävästä teräksestä, ja piiput ovatkin oikein asennettuna erittäin pitkäikäisiä. Käytämme vain CE-hyväksyttyjä putkia.

4. Sopii joka hormiin

Sisäpiipun putkia on olemassa montaa eri kokoa. Suoraan hormiin käytetään jäykkää putkea. Kun hormissa on mutkia, käytetään taipuisaa putkea. Meiltä löytyy myös kattava valikoima erilaisia liitoskappaleita. Tarvittaessa myös teetämme putkia ja liitoskappaleita.

5. Nopea ja siisti korjausratkaisu

Hormin putkitus kestää keskimäärin puoli päivää. Putkitus onkin nopea ja siisti saneeraustapa savupiipun hormille! Öljykattilaa voidaan alkaa käyttää heti sisäpiipun asennuksen jälkeen.

6. 10 vuoden takuu

Valmistaja antaa putkelle 10 vuoden takuun.

Ilmainen tarkastus, joka ei aiheuttanut toimenpiteitä

"Hei hormimies Pekka Vanhanen! Et voi uskoa miten onnellinen vaimoni on, kun hoksasit ettei
tämä meidän pelti ole ollut vielä koskaan perillä saakka eli kiinni. Tänään tuli 2 viikkoa siitä kun kävit ja siitä lähtien ilma on ollut matalapaineellakin raikas. Vaimo haki vielä sitä neuvomaasi palonkestävää narua, jolla sitten tilkittiin tuhkaluukun alareuna. Kiitos tuhannesti käynnistäsi. Olet paras kävijä sitten muuttomme noin 24 vuotta sitten. Valitettavasti nuohoojatkaan eivät ole tuota keksineet. Kaikkea hyvää yrityksellesi ja sinulle perheineen!”

– H&H Elonheimo, Jyväskylä

Hormin pinnoitus – Jyväskylä

Vanha iso omakotitalo, jossa korjattiin massaamalla olohuoneen tulisijan hormi. Lisäksi meni vedonparantaja.

”Hormimies tutki ensin huolellisesti kaikki hormit ja ne kuvattiin. Tehtiin savupanostesti ja hormit olivat mutkaisia. Tutkimuksen jälkeen sain kirjallisen tarjouksen. Tarpeellisia hormeja sovittiin korjattavaksi. Korjauspäivä sujui erinomaisesti. Erittäin asiantunteva ja ystävällinen vaikutelma jäi hormimiehestä. Suosittelen Hormimiehiä.”

– Andersen, Jyväskylä

Saunan- ja pönttöuunin hormien korjaus

Saunan hormin massaus sekä omakotitalon pönttöuunin horminmassaus.

”Olin ensin hyvin epäileväinen kun massauksesta kerrottiin, miten lie pinnoitteet pysyvät?
Mutta saunan hormista tuli savunhajua pukuhuoneeseen niin, jotainhan sille oli tehtävä. Ajattelin ottaa riskin. Hormimies tuli sovittuna ajankohtana ja korjaus sujui hienosti. Hormimies oli kätsä jätkä, juoksi ku kärppä katolla ja helkatin mukavakin hän oli. Horminkorjaus onnistui niin hyvin, jotta päätin teettää pönttöuuninkin hormin korjauksen. Hormin veto parani.  Samaa kaveria suosittelin vielä naapuireillekin ja kävi heillekin korjaamassa.”

– Lakonen, Saarijärvi

Öljykattilan putkitus – kondenssion poisto

Yläkerran lastenhuoneesta tuli kondensiovesi tiilipiipun läpi. Hormi oli aivan kellertävä huoneenpuolelta. ¾ osan kiven hormi, jossa mutka 2 metriä ylhäältä. Hormi putkitettiin kokomatkalta ja asennettin kondenssionpoisto.

”Hormimies oli erittäin asiantunteva ja osasi heti kertoa syyn mikä on ongelmana ja hintakin oli oikeanlainen.  Toinen firma antoi ylihintaisen tarjouksen, joten valitsimme Hormimiehet. Putkitus sujui oikein hienosti ja hän siivosi ja korjasi piikkauksen ja putkituksen jäljet. Putkitus vietiin piipunhatun läpi. Kaikki toimi hienosti. Suosittelen lämpimästi Hormimiehiä.”

– Northolm, Närpiö

Tilaa ilmainen hormi­tarkastus!

Onko talosi savuhormit tarkastettu vain nuohouksen yhteydessä? Ilmaisessa hormitarkastuksessa saat kattavan ja puolueettoman selvityksen hormisi todellisesta kunnosta. 

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ilmainen tarkastus

Suomen Hormimiesten suorittama ilmainen hormitarkastus kertoo luotettavasti savupiipun, hormin ja tulisijan kunnon.

Onko talosi rakennettu 1970-luvulla tai aiemmin? Tämän ikäisissä taloissa savupiiput ovat pikkuhiljaa alkaneet rapautua. Hormi on hyvä korjata ennen kuin välikivet ovat kokonaan irronneet. Hormin kunto ei ole kuitenkaan aina riippuvainen talon rakennusvuodesta.

Paloturvallisuuden takaamiseksi hormin kunto tulee tarkistaa säännöllisesti, muutoinkin kuin nuohouksen yhteydessä. Nuohooja tarkistaa aina hormin päiden kunnon, mutta hormin kokonaisvaltaisen kunnon selvittämiseksi tarvitaan hormitarkastus.


Toteutamme hormin massaukset Pirkanmaalla, Hämeessä, Etelä-Suomessa, Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjanmaalla. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suomen Hormimiehet
info@hormimiehet.fi
Puh. 050 588 1600