Savupiipun hormin putkitus

Hormin putkitus on mainio korjausmenetelmä kondensoivien tulisijojen hormeille. Näitä ovat mm. öljykattila, nykyaikainen pellettikattila tai hakekattila. Puutulisijan hormit kunnostetaan yleensä massaamalla. Savupiipun korjaus putkittamalla on luotettava ratkaisu, joka kestää vuosikymmeniä.

Suomen Hormimiehet toteuttaa savupiippujen putkitukset kokemuksella ja ammattitaitoisesti Keski-Suomen sekä Pirkanmaan alueella. Palvelemme niin yksityisiä kuin julkisiakin sektoreita sekä yrityksiä.

Savupiipun putkitus Öljykattilan hormin putkitus

Savupiipun kunnostus putkittamalla

Kondensoiva eli ”hikoileva” hormi tulee putkittaa. Polttoöljyssä oleva rikki, palokaasut sekä savusta tiivistynyt vesi syövyttävät muurausta. Toistuva altistuminen kostumiselle yhdessä pakkasen kanssa rapauttaa hormia voimakkaasti ja aiheuttaa monenlaisia vesivahinkoja.

Kondensoiva hormi saattaa näkyä sisätiloihin kosteuslaikkuina tai nokivesivalumina.

Hormin putkituksessa savupiippu korjataan asentamalla hormin sisään uusi haponkestävä CE-merkitty sisäputki. Sisäputki kestää happoa ja kondensiota – ja suojaa hormia syöpymiseltä sekä kondensoitumiselta.

Ennen putkitusta tarkastamme huolellisesti savupiipun kunnon ja tiiveyden. Valitsemme aina kohteeseen sopivimman korjausmenetelmän.

Putkituksen hyödyt

1.Sisäpiippu suojaa hormia kattilan palokaasujen aiheuttamilta vaurioilta.

Kondensoivissa tulisijoissa palamisen yhteydessä vapautuu palokaasuja, jotka syövyttävät tiilipiipun saumoja ja pintaa. Rikki, kosteus ja muut yhdisteet imeytyvät suoraan hormin sisäpintaan aiheuttaen rapautumista ja vesivahinkoja. Kondensoivissa tulisjoissa putkituksessa asennettava sisäpiippu ehkäisee mahdollisten vaurioiden syntyä; kondenssivesi ohjataan hallitusti pois piipun rakenteista.

2.Putkitus on oiva valinta kun hormikokoa halutaan pienentää.

Putkitus on edullinen ja hyvä vaihtoehto pienentää hormin kokoa tulisijalle sopivaksi.

3.Haponkestävät ja laadukkaat materiaalit takaavat kestävyyden.

Käyttämämme sisäpiiput valmistetaan haponkestävästä teräksestä, ja piiput ovatkin oikein asennettuna erittäin pitkäikäisiä. Käytämme vain CE-hyväksyttyjä putkia.

4.Sopii joka hormiin.

Sisäpiipun putkia on olemassa montaa eri kokoa. Suoraan hormiin käytetään jäykkää putkea. Kun hormissa on mutkia, käytetään taipuisaa putkea. Meiltä löytyy myös kattava valikoima erilaisia liitoskappaleita. Tarvittaessa myös teetämme putkia ja liitoskappaleita.

5.Nopea ja siisti korjausratkaisu

Hormin putkitus kestää keskimäärin puoli päivää. Putkitus onkin nopea ja siisti saneeraustapa savupiipun hormille! Öljykattilaa voidaan alkaa käyttää heti sisäpiipun asennuksen jälkeen.

6.10 vuoden takuu

Valmistaja antaa putkelle 10 vuoden takuun.

Tilaa ilmainen hormitarkastus!

Hormin putkitus luotettavasti ja ammattitaidolla

Asianmukaisesti tehty hormin putkitus ja laadukkaat materiaalit lisäävät paloturvallisuutta ja tuovat kustannussäästöjä. Kysy lisää tai pyydä meiltä ilmainen kuntotarkastus hormillesi!

Toimialueenamme on Keski-Suomi ja Pirkanmaa.

Suomen Hormimiehet
info@hormimiehet.fi
Puh. 050 588 1600

Olemme 100% suomalainen perheyritys ja teemme sen minkä lupaamme — takuutyönä ja kohtuullisella hinnalla!