Savupiipun hormin massaus tai pinnoitus

Hormin massaus, pinnoitus, liukuvalu tai sisäpuolinen slammaus. Rakkaalla lapsella on monta nimeä – kaikki kuitenkin tarkoittavat samaa asiaa. Kyseessä on savuhormin korjausmenetelmä, jossa vuosien saatossa kulunut hormi pinnoitetaan tarkoitukseen soveltuvalla erikoislaastilla.

Savupiipun hormin massaus tai pinnoitus
Savupiipun hormi ennen ja jälkeen massauksen

Mihin kohteisiin hormin pinnoitus soveltuu?

Hormin pinnoitus soveltuu kaikkiin puulämmitteisten tulisijojen hormeihin. Liukuvalumenetelmällä saadaan hormiin uusi, sileä ja tiivis sekä tulen- ja pakkasenkestävä sisäpinta. Ohut pinnoite tukkii vuodot, vahvistaa piipun rakennetta sekä parantaa lämmön varauskykyä.

Yli 40 vuotta vanhojen talojen savupiipun korjaus on nyt erittäin ajankohtaista. Niissä hormit ovat usein rapautuneita ja huonokuntoisia, joka aiheuttaa suuren turvallisuusriskin. Erityisesti Suomen vaativa ilmasto; pakkanen ja kosteus, sekä palokaasut aiheuttavat hormien rapautumista ja halkeilua. Rakentamismääräysten mukaan savuhormien ja kanavien tulee olla tiiviitä ja palonkestäviä.

Tarkistamme, suunnittelemme ja toteutamme hormin massaukset alusta loppuun asti avaimet käteen -periaatteella. Työ voidaan suorittaa myös talvella, joten saneerausta ei tarvitse jättää kesäksi.

Massaamisen hyödyt

1.Pääset helpolla saat avaimet käteen paketin.

Hormin massaus on edullinen ja kestävä ratkaisu. Vanhaa hormia ei tarvitse purkaa ja muurata. Huolella tehty massaus kestää jopa kymmeniä vuosia.

2.Tiilihormi pysyy edelleen tiilihormina. Massauksen jälkeen se varaa lämpöä ja veto paranee.

Paloturvallisuus paranee. Massaus sitoo jo irtoamassa olevat hormikivet uudelleen kiinni ja tukkii avonaiset saumat. Vuotokohdat tukitaan, jolloin savu ja häkä eivät pääse huoneilmaan. Liukuvalumenetelmällä voidaan korjata isohkojakin reikiä savuhormissa.

3.Paloturvallisuus ja rakenteellinen vahvuus.

Hormin massaus ei olennaisesti pienennä hormin kokoa. Hormin massauksella hormin sisäpinta pystytään palauttamaan uudenveroiseksi ja vahvistetaan hormin rakennetta. Sileä sisäpinta parantaa hormin vetoa. Sileäksi massattu hormi pysyy puhtaampana ja on helppo nuohota.

4.Hormimassauksella voidaan tehdä pieniä sivusiirtymiä ja mutkia.

Hormimassauksella voidaan tehdä pieniä sivusiirtymiä ja mutkia.
Vanhoissa taloissa (esim. rintamamiestalot ja maalaistalot) hormit eivät yleensä ole suoria. Massaamalla saamme kuitenkin suurimman osan näistäkin hormeista korjattua.

5.10 vuoden takuu.

Massan valmistaja antaa tuotteelle 10 vuoden takuun. Suomessa on savupiipun massauksia tehty jo 1980- luvulta asti, ja hyvin ovat massat hormeissa kestäneet.

Tilaa ilmainen hormitarkastus!

Hormin massaus Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla

Toteutamme hormin massaukset Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suomen Hormimiehet
info@hormimiehet.fi
Puht. 050 588 1600.

Hormimassauksen työvaiheet

1.Ilmainen hormien tarkastus kuvaus, savutesti yms.

2.Hormisaneeraukselle kiinteä hinta ja kotitalousvähennys

3.Sovitaan asennusaika

4.Tarvittavat suojaustyöt

5.Piipunhatun irroitus

6.Hormien sisäpintojen puhdistus

7.Väliseinäkivien tukeminen

8.Hormien pinnoitus (massaus/liukuvalu)

9.Pinnoitetun hormin kuvaus

10.Piipunhatun asennus

11.Loppusiivous

12.Jätteiden poisvienti

13.Lopputarkastus

14.Kuivamisaika 1-3 vuorokautta

15.Hormi on käyttökunnossa

16.Kiitos ja kumarrus

Olemme 100% suomalainen perheyritys ja teemme sen minkä lupaamme — takuutyönä ja kohtuullisella hinnalla!