Savupiipun hormin massaus tai pinnoitus

Hormi ennen massausta Hormi massauksen jälkeen

Hormin massaus

Hormin massaus puutulisijoille — takuu 10 vuotta!

Hormin massaus vahvistaa hormin rakenteen kauttaaltaan. Hormin massaus pyöristää hieman hormin kulmia ja sen ansiosta veto myös paranee.

Hormin massaus tekee sileän sisäpinnan hormiin, jolloin se on helpompi puhdistaa ja nuohota. Savupiipulle saadaan lisää käyttöikää kymmeniä vuosia kun se massataan. 

Hormit kuntoon ensi lämmitys­kaudeksi

Luotettava ja 100% suomalainen laatutyö. Varaa ilmainen tarkastus nyt!

Mihin kohteisiin hormin pinnoitus soveltuu?

 

Hormin massaus, pinnoitus, liukuvalu tai sisäpuolinen slammaus. Rakkaalla lapsella on monta nimeä — kaikki kuitenkin tarkoittavat samaa asiaa. Kyseessä on savuhormin tai ilmahormin korjausmenetelmä, jossa vuosien saatossa rapautunut hormi pinnoitetaan tarkoitukseen soveltuvalla erikoislaastilla ilmapalloa hyödyntäen.

Hormin ilmapallo -massaus on erinomainen hormisaneerausmenetelmä muuratuille savuhormeille, joiden tulisijoissa poltetaan puuta. Massauksella hormi yleensä pystytään palauttamaan lähes uuden veroiseksi. Massauksen etuna putkitukseen nähden on savukaasujen varastoituminen hormin rakenteeseen, jolloin hormi varaa edelleen lämpöä. Hormin massaus ei olennaisesti pienennä hormin kokoa. Hormin massaus onkin suositeltava korjausmenetelmä, jos hormin koko ei saa pienentyä (ja sen veto halutaan säilyttää).

Puhdistamaton savupiipun hormi | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Keski-Suomi, Savo, Pohjanmaa
Puhdistamaton savupiipun hormi
Puhdistettu savupiipun hormi | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Keski-Suomi, Savo, Pohjanmaa
Puhdistettu savupiipun hormi
Massattu savupiipun hormi | Suomen Hormimiehet | Hormisaneeraus Keski-Suomi, Savo, Pohjanmaa
Massattu savupiipun hormi

Ilmainen tarkastus

Onko savupiippusi rakennettu 1970-luvulla tai aiemmin. Tilaa ilmainen tiiveystarkastus, saat puolueettoman kartoituksen hormien ja tulisijojen kunnosta. Teemme tarkastuksen savutestillä, kuvaamalla yms.

Massaamisen hyödyt

MIKSI PINNOITTAISIT SAVUPIIPPUSI?

1. Pääset helpolla ja saat avaimet käteen -paketin.

Hormin massaus on edullinen ja kestävä ratkaisu. Vanhaa hormia ei tarvitse purkaa ja muurata. Huolella tehty massaus kestää jopa kymmeniä vuosia.

2. Tiilihormi pysyy edelleen tiilihormina. Massauksen jälkeen se varaa lämpöä ja veto paranee.

Paloturvallisuus paranee. Massaus sitoo jo irtoamassa olevat hormikivet uudelleen kiinni ja tukkii avonaiset saumat. Vuotokohdat tukitaan, jolloin savu ja häkä eivät pääse huoneilmaan. Liukuvalumenetelmällä voidaan korjata isohkojakin reikiä savuhormissa.

3. Paloturvallisuus ja rakenteellinen vahvuus.

Hormin massaus ei olennaisesti pienennä hormin kokoa. Hormin massauksella hormin sisäpinta pystytään palauttamaan uudenveroiseksi ja vahvistetaan hormin rakennetta. Sileä sisäpinta parantaa hormin vetoa. Sileäksi massattu hormi pysyy puhtaampana ja on helppo nuohota.

4. Hormimassauksella voidaan tehdä pieniä sivusiirtymiä ja mutkia.

Hormimassauksella voidaan tehdä pieniä sivusiirtymiä ja mutkia. Vanhoissa taloissa (esim. rintamamiestalot ja maalaistalot) hormit eivät yleensä ole suoria. Massaamalla saamme kuitenkin suurimman osan näistäkin hormeista korjattua.

5. 10 vuoden takuu.

Massan valmistaja antaa tuotteelle 10 vuoden takuun. Suomessa on savupiipun massauksia tehty jo 1980-luvulta asti, ja hyvin ovat massat hormeissa kestäneet.

Ilmainen tarkastus, joka ei aiheuttanut toimenpiteitä

"Hei hormimies Pekka Vanhanen! Et voi uskoa miten onnellinen vaimoni on, kun hoksasit ettei
tämä meidän pelti ole ollut vielä koskaan perillä saakka eli kiinni. Tänään tuli 2 viikkoa siitä kun kävit ja siitä lähtien ilma on ollut matalapaineellakin raikas. Vaimo haki vielä sitä neuvomaasi palonkestävää narua, jolla sitten tilkittiin tuhkaluukun alareuna. Kiitos tuhannesti käynnistäsi. Olet paras kävijä sitten muuttomme noin 24 vuotta sitten. Valitettavasti nuohoojatkaan eivät ole tuota keksineet. Kaikkea hyvää yrityksellesi ja sinulle perheineen!”

– H&H Elonheimo, Jyväskylä

Hormin pinnoitus – Jyväskylä

Vanha iso omakotitalo, jossa korjattiin massaamalla olohuoneen tulisijan hormi. Lisäksi meni vedonparantaja.

”Hormimies tutki ensin huolellisesti kaikki hormit ja ne kuvattiin. Tehtiin savupanostesti ja hormit olivat mutkaisia. Tutkimuksen jälkeen sain kirjallisen tarjouksen. Tarpeellisia hormeja sovittiin korjattavaksi. Korjauspäivä sujui erinomaisesti. Erittäin asiantunteva ja ystävällinen vaikutelma jäi hormimiehestä. Suosittelen Hormimiehiä.”

– Andersen, Jyväskylä

Saunan- ja pönttöuunin hormien korjaus

Saunan hormin massaus sekä omakotitalon pönttöuunin horminmassaus.

”Olin ensin hyvin epäileväinen kun massauksesta kerrottiin, miten lie pinnoitteet pysyvät?
Mutta saunan hormista tuli savunhajua pukuhuoneeseen niin, jotainhan sille oli tehtävä. Ajattelin ottaa riskin. Hormimies tuli sovittuna ajankohtana ja korjaus sujui hienosti. Hormimies oli kätsä jätkä, juoksi ku kärppä katolla ja helkatin mukavakin hän oli. Horminkorjaus onnistui niin hyvin, jotta päätin teettää pönttöuuninkin hormin korjauksen. Hormin veto parani.  Samaa kaveria suosittelin vielä naapuireillekin ja kävi heillekin korjaamassa.”

– Lakonen, Saarijärvi

Öljykattilan putkitus – kondenssion poisto

Yläkerran lastenhuoneesta tuli kondensiovesi tiilipiipun läpi. Hormi oli aivan kellertävä huoneenpuolelta. ¾ osan kiven hormi, jossa mutka 2 metriä ylhäältä. Hormi putkitettiin kokomatkalta ja asennettin kondenssionpoisto.

”Hormimies oli erittäin asiantunteva ja osasi heti kertoa syyn mikä on ongelmana ja hintakin oli oikeanlainen.  Toinen firma antoi ylihintaisen tarjouksen, joten valitsimme Hormimiehet. Putkitus sujui oikein hienosti ja hän siivosi ja korjasi piikkauksen ja putkituksen jäljet. Putkitus vietiin piipunhatun läpi. Kaikki toimi hienosti. Suosittelen lämpimästi Hormimiehiä.”

– Northolm, Närpiö

Tilaa ilmainen hormi­tarkastus!

Onko talosi savuhormit tarkastettu vain nuohouksen yhteydessä? Ilmaisessa hormitarkastuksessa saat kattavan ja puolueettoman selvityksen hormisi todellisesta kunnosta. 

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ilmainen tarkastus

Suomen Hormimiesten suorittama ilmainen hormitarkastus kertoo luotettavasti savupiipun, hormin ja tulisijan kunnon.

Onko talosi rakennettu 1970-luvulla tai aiemmin? Tämän ikäisissä taloissa savupiiput ovat pikkuhiljaa alkaneet rapautua. Hormi on hyvä korjata ennen kuin välikivet ovat kokonaan irronneet. Hormin kunto ei ole kuitenkaan aina riippuvainen talon rakennusvuodesta.

Paloturvallisuuden takaamiseksi hormin kunto tulee tarkistaa säännöllisesti, muutoinkin kuin nuohouksen yhteydessä. Nuohooja tarkistaa aina hormin päiden kunnon, mutta hormin kokonaisvaltaisen kunnon selvittämiseksi tarvitaan hormitarkastus.


Toteutamme hormin massaukset Pirkanmaalla, Hämeessä, Etelä-Suomessa, Keski-Suomessa, Savossa ja Pohjanmaalla. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suomen Hormimiehet
info@hormimiehet.fi
Puh. 050 588 1600