Onko luotettavaa ja rehellistä hormikorjausta olemassakaan?

Olet viime aikoina aivan varmasti törmännyt julkisuudessa käytävään keskusteluun röyhkeistä horminkorjaushuijauksista (artikkelit mm. HS 3.4.2017  ja Yle 15.3.2017). Näin olemme myös me ja huolestuneina olemme laittaneet merkille, että moni on teettänyt korjauksen joko täysin tarpeettomasti tai aivan liian kalliilla. Yksinkertaiseksi siksi, että kohdalle on osunut ovela myyntimies.

Älä usko myyjän pelottelua tai pakkomyyntiä

Valitettavasti alallemme on viime vuosina tullut muutamia erittäin aggressiivisesti toimivia korjausyrityksiä. Yritykset on polkaistu tyhjästä liikkeelle ja niille yhteistä on tehokkaaksi viilattu myyntiorganisaatio, pakkomyynti ja ylihinnoittelu. Niiden yleisenä käytäntönä on soittaa mahdolliselle asiakkaalle ja saapua talolle tekemään ilmainen tarkastus. Asiakkaalle näytetään videoita piippujen vaarallisista vuodoista, pelotellaan salakavalista tulipaloista ja esitellään erilaatuisia materiaaleja valheellisesti väittäen, että juuri tällä urakoitsijalla on käytössään markkinoiden paras pinnoite. Ei ole ihme, että vakuuttavaa ”asiantuntijan” pelottelua kuunnellessaan talonomistaja herkästi päätyy teettämään talossaan, jopa täysin turhan korjauksen ja maksaa siitä kaksi tai peräti kolme kertaa korkeamman hinnan, mikä korjauksen arvo todellisuudessa on.

Tämä on kuitenkin tilanne, mikä ei ole suotava eikä toivottu.

Hormimiehet on käynyt tekemässä tarkastuksia useassa kohteessa, minne yllä kuvatulla tavalla on kaupattu hormikorjausta. Valtaosa tarkastetusta hormeista ei ollut siinä kunnossa, mitä asiakkaalle oli kerrottu. Osassa ei ollut edes tarvetta korjaukselle.

Samaa viestiä on kuultu nuohoojilta ja palotarkastajilta. On erittäin harmillista, että alallemme on pesiytynyt tällaisia käytäntöjä.

Milloin hormikorjaus on tarpeellinen?

Muuratut savupiiput ovat käytössä pitkäikäisiä. Siitä huolimatta ne eivät kestä savukaasujen, kosteuden ja jyrkkien lämpötilojen muutoksia ikuisesti vaan alkavat vähin erin rapautua. Piipun veto-ominaisuudet kärsivät ajan myötä säännöllisestä nuohouksesta huolimatta. Hormin tiiviys heikkenee, joka saattaa muodostua jopa paloturvallisuusriskiksi.

Korjausta vaativa hormi

Korjausta vaativa hormi

Hormin korjaus on tarpeellinen toimenpide yli 40 vuotta vanhoissa kiinteistöissä. Hormimiehet korjaa etupäässä 1970-luvun ja sitä vanhempia savuhormeja omakoti- ja kerrostaloissa. Yleensä 1980-luvun ja sitä uudempien savupiippujen hormeista ei vikoja löydy. Tällä hetkellä korjaamme eniten 1960-luvulla ja sitä aikaisemmin rakennettuja taloja.

Korjaustarve arvioidaan huolella tehdyn tarkastuksen yhteydessä, jolloin tarpeenmukaan  hormi kuvataan ja testataan. Kevyt vilkaisu ei riitä kertomaan hormin todellisesta kunnosta.

Hormimiehet | Hormin kuvaus

Hormia kuvataan.

Mitä hormikorjaus oikeasti maksaa?

Normaali piipun massaus hinta on 130-150 €/m puolenkiven hormissa. Näin ollen vaikkapa 7-metrisen  hormin korjauksen hinnaksi tulee noin 850-1100 €. Markkinoilla toimivat ”cowboy”-yritykset myyvät vastaavia korjauksia 2000-6000 eurolla, perustellen hintaa esimerkiksi pinnoitteiden yksinmyyntioikeuksista.

Suomen markkinoilla on kymmenkunta hormisaneeraus massaa ja kaikkia  massoja saa jokainen yritys  voi ostaa. Yhdelläkään yrityksellä ei Suomessa ole yksinmyyntioikeuksia mihinkään tuotteisiin eikä massojen hintaeroissa ole juurikaan eroja.

Luotettava hormikorjaus Hormimiehiltä

Teemme yhteistyötä Euroopan suurimpien hormisaneeraus tuotteiden maahantuojien kanssa, emmekä harjoita ovelta ovelle myyntiä.

Teemme sinulle tarjouksen huolellisen ja puolueettoman ilmaisen hormitarkastuksen perusteella. Jos hormisi ei vaadi korjausta, emme sitä sinulle tyrkytä.

Hormimiehille on tärkeää, että asiakastyytyväisyys on huipussaan ja olemme tunnettuja laadustamme ja osaamisestamme. Työntekijöidemme palkkaus ei perustu provisioihin tai myynnin aggressiiviseen maksimointiin. Teemme yhteistyötä nuohousalan ammattilaisten kanssa ja tavoitteenamme on aina tyytyväinen asiakas.

Hormimiehet | Tarkastuskohde

Tyypillinen tarkastuskohde

FAKTAA SAVUPIIPUN KORJAUKSESTA JA PIIPUISTA

1.      Vuonna 2016 Suomessa syttyi 3100 asuntopaloa, joissa kuoli 82 ihmistä. Lue lisää.

2.      Vanha savupiippu voidaan lähes aina korjata, mikä on huomattavasti halvempaa kuin uuden muuraaminen.

3.      Horminkorjauksen toteutunut keskihinta on 130-150€/m. 7-metrisen puolen kiven hormin korjaus maksaa noin 850-1150 €. Älä maksa liikaa horminkorjauksesta! Hormin korjaus ei juuri koskaan maksa 250-600 €/m.

4.      Horminkorjaus massat/pinnoitteita niitä on suomessa tarjolla toistakymmentä. Kenelläkään ei ole yksinoikeutta yhteen tuotteeseen, kaikki massat ovat saman hintaisia muutaman euron erolla.  Me käytämme ainoastaan tyyppihyväksyttyjä massoja, joilla kaikilla on 10 vuoden takuu.

5.      Savuhormit pinnoitetaan lähes poikkeuksetta koko matkalta. Piipun yläpäätä voidaan vahvistaa massaamalla ilmahormeja ja slammaamalla piippu ulkopuolelta.

6.      Vanhojen omakotitalojen eli ns. rintamamiestalojen piippujen välikivet ovat pääsääntöisesti muurattu pystyyn ja vastaavasti uudemmissa taloista välikivet ovat puolestaan valtaosin muurattu lappeelleen. Huonoimmassa kunnossa ovat yleensä 1940-60 -luvuilla rakennetut savupiiput.

7.      Hormit eivät välttämättä ole aina suoria vaan niissä voi olla mutkia/sivusiirtymiä.

8.      Yleisin hormin koko on ”puolen kiven” hormi, noin 14 cm x 14 cm. Toiseksi yleisin koko on täyden kiven hormi noin 28 cm x 14 cm.

9.   Savupiipun korjaus ei poista nuohouksen tarvetta! Nuohous on joka tapauksessa suoritettava säännöllisin välein! Kiinteistön omistajalla on vastuu huolehtia nuohouksesta ajallaan.

10.  Savupiipun korjaus menetelmistä käytetään yleensä puutulisijoille hormin pinnoitusta eli massausta. Puupelletti-ja öljykattiloille yleensä paras korjausmenetelmä on putkitus kondension poistolla. Kondessiveden talteenotto on tärkeää, koska muutoin se imeytyy rakenteisiin.

 

Julkaistu kategoriassa

Tagit:

Hormit kuntoon ensi lämmitys­kaudeksi

Luotettava ja 100% suomalainen laatutyö. Varaa ilmainen tarkastus nyt!