Savupiipunkorjaus – horminkorjaus usein kysyttyä

Voiko meidän hyvin vanhan savupiipun korjata?

Vanhat tiilipiiput pystytään korjaamaan hyvin pitkälti. Korjaaminen massaamalla onnistuu niinkauan kun tiiliskivet / välikivet ovat suurin osa omilla paikoillaan, muutamia kiviä voi puuttua ja massaus onnistuu silti. Pystymme tukemaan välikiviä vaikka kivet heiluisivatkin paikoillaan ja osa puuttuu. Toisinaan korjaamme sekä massaamalla että uudestaan muuraamalla yläpään näin saamme lopputuloksesta parhaan mahdollisen.

Valmishormeja olemme myös korjanneet valmistajien takuutyö tilauksena,  jokainen katsotaan tapauskohtaisesti, miten se voidaan korjata vai voidaanko korjata ollenkaan.

Reika-hormissa-korjaus-onnistuu

Reikä hormissa, mutta korjaus kyllä onnistuu.

Minulla on 90- luvulla rakennettu talo pitäisikö siitä jo hormi korjata?

Ei, ellei siinä ole jotain havaittua vikaa. Tiilipiippun elinikä on kymmeniä vuosia. Tällä hetkellä korjaamme etupäässä 80-luvun ja siitä vanhempia tiilipiippuja.

Voiko ilmahormeja korjata ja parantaako korjaus ilmanvaihtoa?

Kyllä, ilmahormeja voidaan joko korjata massaamalla tai putkittamalla, riippuen kohteesta. Yleensä uusi sileä sisäpinta parantaa ilmanvaihtoa, jos hormi on ollut huonossa kunnossa tai sen puhdistus on laiminlyöty.

Voiko ilmahormin ottaa savuhormikäyttöön?

Kyllä voi, mutta on varmistettava että ilmahormi täyttää savuhormille määritellyt rakennusmääräykset.  Täytyy myös tarkastaa missä kunnossa ilmahormi on.

Tukoksen poistoa korjauskohteessa.

Tukoksen poistoa korjauskohteessa.

Mitä horminkorjaus maksaa?

Jokainen kohde on omanlaisensa, koska suurinosa korjauksesta on työtä niin siihen vaikuttaa hyvin moni asia. Vaikka päällisin puolin olisi kaksi samanlaista kohdetta, niin toisessa kohteessa savuhormi on huonommassa kunnossa kuin toisessa niin työtä voi olla rutkasti enemmän tai hormi on tukossa niin silloin siihen voi mennä paljon enemmän aikaa.  Siksi jokainen korjattava kohde miellään tutkitaan etukäteen. Tarkastus ei vielä velvoita asiakasta ostamaan vaan saa tarjouksen tehtävästä korjaustoimenpiteistä.

Meillä on takka/leivinuuni ja se ei vedä, missä vika?

Meillä ei ole kristallipalloa ja asia vaatii tarkempaa tutkimista ja perehtymistä. Asiaan vaikuttaa niin moni asia mm ilmanvaihto, horminkunto, horminkoko, tulisjan kunto, talon sijainti, jne..

ps.  Olemme joskus jopa käyneet avaamassa savupellin asiakkaalle.

Meillä on talossa savupiippu, mutta vuosiin ei ole ollut tulisijaa käytössä ja nyt haluttaisi uusi tulisija mitä hormeille tulisi tehdä?

Ensiksi hormi tulee tarkastaa että onko se käyttökuntoinen. Tarkastuksessa selviää voidaanko hormia käyttää ja tarviiko hormia korjata ja soveltuuko kyseinen hormi tulevalle tulisijalle. Erilaiset tulisijat vaativat erikoisia ja pituisia hormeja.

Naakka pesinyt hormiin mitä voi tehdä?

Naakanpesä tulee ensisijaisesti poistaa hormista. Ammattilainen poistaa yleensä pesän ilman hormin sivusta piikkaamista auki. Jos naakka on mieltynyt piippuusi on syytä asentaa naakkaverkot  piipun päälle estämään uudestaan pesän rakentamisen. Naakka tekee pesää pesän päälle ja käyttämättömässä hormissa naakan pesiä voi olla useita metrejä.

Naakanpesä hormissa.

Naakanpesä hormissa.

Julkaistu kategoriassa

Tagit:

Hormit kuntoon ensi lämmitys­kaudeksi

Luotettava ja 100% suomalainen laatutyö. Varaa ilmainen tarkastus nyt!