Savupiipun korjaus — milloin se on järkevää?

Mikään ei ole ikuista, myös savupiipun korjaus tulee ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin. Usein hormit jäävät muun taloremontin aikaan huomiotta, koska niiden kunto ei näy ulospäin. Savuhormi tarvitsee kuitenkin huoltoa ja kunnostusta siinä missä talon muutkin rakenteet, kuten katto, putkistot, kylpyhuone jne.

Vanhoissa hormeissa piilee paloturvallisuusriski. Liian moni rakennuspalo syttyy huonokuntoisesta hormista. Tulipalon syttymissyy on monesti nokipalo, vuotava savuhormi, savupiipun halkeama, irronneet hormikivet, puutteelliset läpiviennit tai hormin rapautuminen. Kun savupiippu korjataan, hormin paloturvallisuus paranee ja vältät samalla myös vaarallisten savu- ja häkäkaasujen pääsemisen huoneilmaan.

Hormin saneeraustarpeesen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. piipun ikä, käytetyt rakennusmateriaalit, käyttötiheys, käyttötapa, polttomateriaali ja nuohous.

Savupiipun korjaus | Suomen Hormimiehet Oy

Useimmiten savupiipun korjausta kaipaa 1970-luvulla rakennettu tai sitä vanhempi talo. Yllättävän usein myös uudemmat talot ovat hormisaneerauksen tarpeessa. Korjaus kannattaa tehdä ajoissa, ennen kuin hormi on liian rapautunut.
Savupiipun korjaus | Suomen Hormimiehet Oy Savupiipun korjaus | Suomen Hormimiehet Oy

Savupiipun korjaus nykyaikaisilla menetelmillä

Vanhankin hormin korjauksen voi suorittaa nykyaikaisilla menetelmillä helposti ilman suuria purkutöitä. Harvoin tulee kysymykseen savupiipun purkaminen ja uudelleen muuraaminen.
Erinomaisia korjausmenetelmiä ovat joko massaus tai putkitus. Hormin korjaus toteutetaan aina kuhunkin kiinteistöön sopivalla tavalla. Ennen työn aloittamista tarkastamme hormin huolellisesti.

Savupiipun korjauksen hyödyt:

1. Pääset helpolla - saat avaimet käteen -paketin.

Hormin korjaus on edullisempaa kuin uuden savupiipun muuraaminen. Säästät rahaa ja aikaa, kun vanhaa hormia ei tarvitse purkaa. Hormin korjaus hoidetaan alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella.

2. Tiilihormi pysyy edelleen tiilihormina. Massauksen jälkeen se varaa lämpöä ja veto paranee.

Hormin massauksella hormin sisäpinnasta tulee uudenveroinen. Hormin pinta silottuu, jolloin hormin veto paranee. Myös nuohous on helpompi tehdä sileälle pinnalle

3. Putkitus muodostaa hapon ja kondension kestävän putken savukaasuille hormin sisälle.

Kondensoiva hormi tulee putkittaa (mm. öljy-tai pellettikattila). Näin ehkäistään hormin rapautuminen ja syöpyminen. Putkituksessa on tärkeää ohjata kondensiovesi eli ”nokivesi” hallitusti pois rakenteista.

4. Paloturvallisuus ja rakenteellinen vahvuus.

Savupiipun putkitus tai savuhormin massaus tekevät hormista paloturvallisen.

5. Valmistaja myöntää 10 vuoden takuun massalle ja putkelle.

Vanhoissa taloissa hormit eivät yleensä ole suoria. Massaamalla saamme kuitenkin suurimman osan näistäkin hormeista korjattua.

Tilaa ilmainen hormitarkastus!

Kysy lisää savupiipun korjauksesta

Suomen Hormimiehet suorittaa savupiipun korjaukset ammattitaidolla. Toimialueenamme on Keski-Suomi ja Pirkanmaa.

Ota yhteyttä joko sähköpostitse: info@hormimiehet.fi tai soittamalla numeroon 050 588 1600.

Massaus eli liukuvalu

  • Puutulisijat (kiukaat, takat, leivinuunit, hellat, padat)
  • Puukattilat
  • Kaksoiskattilat (tapauskohtaisesti)
Lue lisää

Putkitus

  • Öljy-, pelletti- ja hakekattilat
  • Kaasupolttimet
  • Kaksoiskattilat (tapauskohtaisesti)
  • Hormin koko on liian suuri
Lue lisää

Olemme 100% suomalainen perheyritys ja teemme sen minkä lupaamme — takuutyönä ja kohtuullisella hinnalla!